Over mij

Het meesterbrein achter Juf Aminozuur

Ik ben Amina El Ouati, het meesterbrein achter juf Aminozuur. Of juffenbrein, eigenlijk. Ik ben sinds 2012 bevoegd docente biologie en geef les in het eerste- en tweedegraads gebied. Omdat ik online altijd op zoek was naar filmpjes om mijn lessen te ondersteunen maar steeds weer tegen saaie, onduidelijke of Engelstalige filmpjes zonder ondertiteling stuitte, ben ik ze maar zelf gaan maken. Hoezo “those who cannot do, teach”?

Liefde voor het vak
Als ik zeg vak, dan bedoel ik daarmee het vak van onderwijzer. Mijn hart gaat sneller kloppen bij de gedachte aan anderen dingen leren. Elke docent kent het wel: dat moment dat de glazige blik van een leerling verandert in een blik van verlichting, alsof je het gloeilampje kunt zíen oplichten.
Vanuit die passie voor het onderwijs ben ik docent geworden. Toevallig vond ik biologie heel leuk en studeerde ik iets wat er op leek, dus ben ik dat gaan geven.

Een echte nerd
Naast mijn lesbevoegdheden heb ik ook een master in Biomedische Wetenschappen en heb ik op het vwo mijn diploma gehaald in het profiel N&G. In mijn vrije tijd lees ik graag (het liefst Harry Potter) of probeer ik mezelf iets nieuws aan te leren (salsa, meubels maken). Ik heb een speciale liefde voor de exacte vakken en dat probeer ik ook over te brengen op mijn leerlingen.

Werkwijze
Ik houd van orde en structuur aanbrengen in dingen. Van nature maar ook omdat dat heel goed werkt wanneer je iets probeert te leren. Daarom hebben mijn (YouTube) lessen ook altijd dezelfde opbouw. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om een band op te bouwen met de leerling. Op die manier kan ik iemand echt verder helpen en lessen leren die een leven lang meegaan.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op.