Voor docenten

Voor docenten

Van Powerpoint tot Screencast-o-Matic, hier vind je de uitlegvideo’s die jouw werk als docent makkelijker maken

Meest bekeken video's

vrouw met tekst een tekentablet gebruiken in de les
docenten

Tekentablet

In deze video leer je hoe je een tekentablet gebruikt in Powerpoint, zodat je dat tijdens de les kan gebruiken. Om dat te kunnen doen, moet je zorgen dat het onderdeel ‘Tekenen’ in Powerpoint in je lint staat, dus dat leg ik ook uit. Daarnaast licht ik de verschillende opties tijdens het tekenen toe.

Read More »
docenten

Hybride lesgeven met bluetooth headset en webcam

In deze video leg ik uit hoe je kunt hybride lesgeven in Microsoft Teams met een bluetooth headset en een niet-ingebouwde webcam. Je leert hoe je de apparaten installeert op je Windows laptop of computer, je leert hoe je de apparaten configureert in Microsoft Teams, hoe je een testgesprek voert om te controleren of ze juist werken en tot slot deel ik een aantal tips en tricks met je voor in de klas.

Read More »
docenten

Hoe maak je een videoles met Powerpoint?

In deze video leg ik uit hoe je met behulp van Powerpoint een videoles of instructiefilmpje maakt. Eerst leg ik uit hoe je het tabblad ‘opnemen’ kunt instellen in PPT zelf. Daarna vertel ik welke tools je allemaal hebt en wat je ermee kunt. Tot slot leg ik uit hoe je de video kunt exporteren en opslaan als mediabestand.

Read More »